Femke van Herk

Femke van Herk

Achtergrond

Femke van Herk is sinds 2008 advocaat. Tot 2015 werkte ze bij De Brauw, een van de grootste advocatenkantoren van Nederland. Van 2015 tot 2023 werkte Femke bij Pels Rijcken, het kantoor van de landsadvocaat.

In de Legal 500 van 2022 wordt Femke omschreven als een “Key lawyer for Employment”.

Rechtsgebieden

Femke van Herk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht (hoofdrechtsgebied)
  • Arbeidsmediation
  • Collectief ontslag
  • Internationaal arbeidsrecht
  • MedezeggenschapPensioenen

Op grond van deze registratie is Femke verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Werkzaamheden

Zowel werkgevers als werknemers kunnen bij Femke terecht met vragen op het gebied van het arbeids- en pensioenrecht. Femke heeft ruime ervaring op het gebied van reorganisaties en individuele ontslagzaken, zoals bijvoorbeeld wegens disfunctioneren. Ook het leerstuk van overgang van onderneming en het arbeids- en pensioenrecht bij fusies en overnames heeft Femkes bijzondere aandacht. Daarnaast is Femke gespecialiseerd in complexe vraagstukken op het gebied van de Wet normering topinkomens (WNT).

Opleidingen en lidmaatschappen

Femke studeerde privaatrecht en strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook studeerde ze een halfjaar aan de Universiteit van Oslo, Noorwegen. In 2013 rondde Femke de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam succesvol af. In 2020 voltooide zij de postacademische leergang pensioenrecht aan de Vrije Universiteit. Femke is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging van Pensioenjuristen (VvPJ) en de Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA).

‘Femke van Herk is a recommended lawyer for employment and a key lawyer for employment.’

Legal500, 2021 and Legal500, 2022